Vechters Pencak Silat Leeuwarden zijn klaar voor het EK

Vechters Pencak Silat Leeuwarden zijn klaar voor het EK

LEEUWARDEN – Het Nederlands selectieteam van de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF) kwam afgelopen zondag naar Leeuwarden om bij Pencak Silat Leeuwarden hun laatste gezamenlijke training voor het EK te houden.

Dit keer lekker dicht bij huis dus. Dennis Scholten, hoofdleraar Pencak Silat Leeuwarden, is tevens bondscoach Tanding van de NPSF. Hij is daarom trots dat zijn beide vechters zich geplaatst hebben om onderdeel van het Nederlands team te mogen zijn.

Remi Grooten en Jeroen Oostema mogen een gooi doen naar hun Europese titel. Van vrijdag 27 oktober tot met zondag 29 oktober zal het EK Pencak Silat plaats vinden in Baku, Azerbaijan.

Na een lange periode van keihard trainen zijn beide heren er klaar voor. Met nog anderhalve week te gaan worden de laatste puntjes op de i gezet. Als trainer van Remi en Jeroen wil Dennis Scholten de lat niet te hoog leggen, maar eigenlijk verwacht hij wel dat beide vechters van Pencak Silat Leeuwarden met een Europese titel terug naar Nederland komen.

Nederland is in Europa de grote favoriet als het gaat om de Europese titels. Vorig jaar heeft het Nederlands team onder leiding van bondscoach Dennis Scholten tijdens het Wereldkampioenschap al meerdere prijzen weten te bemachtigen. Eén keer zilver, twee keer brons en ook nog eens de prijs voor beste mannelijke vechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *