Goede start wedstrijdvechters Pencak Silat Leeuwarden in Den Haag

Goede start wedstrijdvechters Pencak Silat Leeuwarden in Den Haag

DEN HAAG – Het eerste evenement van de Nederlandse Pencak Silat Federatie werd afgelopen zondag gehouden in Den Haag. Aan het Open Pencak Silat Tournament in Sportcampus Zuiderpark deden wedstrijdvechters mee uit Nederland, België en Duitsland.

Bij de Tanding deden Stefan Jager (Jeugd – 1.55m), Stefan van den Bosch (junioren – 47 kg), Sarena van Houten (junioren – 67 kg) en Celine Feijen (Senioren – 65 kg) mee.

Stefan Jager was vastberaden om met een eerste plaats naar huis te gaan. Vorig jaar werd hij namelijk meerdere keren tweede tijdens verschillende toernooien. In de finale versloeg hij zijn tegenstander uit Duitsland en daarmee was zijn eerste toernooizege van dit jaar een feit.

Stefan van den Bosch liet deze dag aan iedereen zien dat hij in vorm was en dat hij een serieuze kandidaat was voor de titel. Helaas wist hij met een minimaal verschil zijn finale niet te winnen en moest hij dus genoegen nemen met een tweede plaats.

Sarena van Houten trof, net als het laatste toernooi vorig jaar, een heel ervaren tegenstander uit Hoofddorp. Dit keer deed Sarena nauwelijks onder voor haar tegenstander. Ondanks een mooie harde partij moest ook zij genoegen nemen met een tweede plaats.

Celine Feijen zat in een poule waar twee gewichtsklassen samengevoegd waren. In deze poule was Celine de lichtste, maar dit was voor haar een mooie kans en uitdaging om te laten zien wat ze in huis heeft. Ondanks dat velen het niet eens waren met de jury, verloor ze in de finale van een Belgische.

Dit keer werd ook weer een Open Sparring evenement gehouden, waarbij de beginners de kans krijgen om tegen andere scholen/verenigingen te oefenen. Bij de Open Sparring deden Kyra Bakker, Sem Scholten en Bryan van Houten mee. ,,Wat geweldig om te zien hoe onze jongste jeugd voor het eerst het wedstrijdveld betreed”, aldus een trotse hoofdleraar Dennis Scholten. ,,Dit is voor hen de eerste stap naar vele successen. Ze hebben allemaal, ondanks de spanning, laten zien hoeveel plezier je uit de sport kan halen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *