Dennis Scholten

Mijn naam is Dennis Scholten. Ik ben op 2 oktober 1979 geboren in Leeuwarden. Ik ben getrouwd met Linda. Samen hebben wij 3 zonen. Sem (2008) , Timo (2012) en Viggo (2015). Naast Pencak Silat is voetbal mijn 2e passie. Ik ben meerdere jaren leider geweest van het voetbalelftal van mijn oudste zoon Sem. En in de weekenden ben ik regelmatig te vinden in het voetbalstadion van SC Cambuur. Al heel wat jaren als trouwe seizoenkaart houder.

 

Pencak Silat carrière

Als jongetje ben ik net als velen begonnen met voetbal. Op 12 jarige leeftijd (in 1991) ben ik door vrienden in aanraking gekomen met Pencak Silat. Destijds bij Bongkot Friesland. Een jaar later heb ik mijn eerste toernooi gevochten. In de jaren daarna heb ik vele toernooien gevochten in Nederland. Ook internationaal heb ik vele toernooien gevochten o.a. in België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Engeland, Singapore, Maleisië, Indonesië en Thailand.

 

Door de jaren heen heb ik veel prijzen gewonnen met Tanding (Full Contact wedstrijdelement van Pencak Silat) zowel Nationaal als Internationaal, met o.a. meerdere Nederlandse titels (1997, 2002 t/m 2010, 2012 t/m 2014). Daarnaast heb ik 4 Europees Kampioenschappen mee gedaan en daarbij 2 Europese titels (2003 en 2005) en een 2e plaats (2001) behaald. Ook heb ik 4 Wereldkampioenschappen (2004, 2007, 2010 en 2015) mee gedaan. Helaas heb ik daar niet een podiumplaats weten te halen. Wel meerdere keren in de kwartfinale gestrand.

 

De leeftijdgrens voor deelname aan Tanding is in 2014 verlaagd van 40 naar 35 jaar. Dat betekende voor mij dat ik niet meer deel mocht nemen aan wedstrijden. Na het WK in Thailand in januari 2015 ben ik gestopt met Pencak Silat. Ik ben dat jaar niet meer actief geweest in Pencak Silat.

 

Nieuwe start in Pencak Silat

In 2015 is een nieuwe federatie, de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF), opgericht naast de reeds bestaande Nederlandse Pencak Silat Bond (NPSB). In 2016 ben ik gevraagd om bij de NPSF bondscoach te worden van het Nederlands team. Hier heb ik in eerste instantie nee tegen gezegd, omdat ik getopt was met Pencak Silat en aan andere ambities was begonnen. Maar naar meerdere gesprekken begon het toch te kriebelen en heb ik uiteindelijk de uitdaging aangenomen. Er stond een belangrijke taak te wachten. Er moest een team geformeerd worden voor het WK in Bali dat zelfde jaar. De NPSF had in dat jaar de erkenning gekregen van de PERSILAT (Wereld federatie) en mocht als erkende federatie deelnemen aan het WK in Bali.

 

Overstap naar Satria Muda Indonesia

Omdat ik gestopt was bij Bongkot Friesland, moest ik wel weer lid worden van een erkende vereniging die aangesloten is bij de NPSF. Samen met Cherry Smith heb ik besloten mij in te schrijven bij Satria Muda Indonesia (Hoofddorp). In Hoofddorp ben ik met open armen ontvangen. Ik ken Cherry Smith al sinds ik met Pencak Silat begonnen was. Het was voor mij dus geen moeilijke keuze.

 

Oprichting Pencak Silat Leeuwarden

In Bali is het idee ontstaan om in Leeuwarden een eigen school op te gaan richten. Toen ik terug kwam in Nederland ben ik serieus uit gaan zoeken wat de mogelijkheden waren. Eind februari 2017 zijn we begonnen met trainen en per 1 april 2017 is de vereniging Pencak Silat Leeuwarden officieel gestart. De officiële naam is: Perguruan Pencak Silat Satria Muda Indonesia Cabang Leeuwarden.

 

Op dit moment zijn we uitgegroeid tot een mooie vereniging met leden van jong tot oude leeftijd. Bij ons staat plezier voorop, maar uiteraard zijn we ook actief op Tanding wedstrijden. In de korte tijd, sinds de oprichting van Pencak Silat Leeuwarden, hebben wij al vele successen behaald.