Satria Muda Indonesia

Pencak Silat Satria Muda

Pencak Silat Satria Muda Minangkabau Nederland is opgericht door Cherry Smith in 1980.
Na vele jaren intensieve training bij zijn Pauh leraar Guru Bp. W. Thompson in Amsterdam Slotermeer. na jaren is Cherry opzoek gegaan naar de basis van SMI. Deze stijl heeft hij gevonden in Sumatra-Bukitinggi, SMI onderleiding van Bapak Haji Syofyan Nadar.

 

Cherry Smith 

⁎ Amsterdam, 18 augustus 1958 – † Haarlem, 16 april 2021

Cherry begon met het beoefenen van de sport Pencak Silat op negenjarige leeftijd. ”De stijl die ik leerde toen ik negen jaar oud was, was de stijl: Minang Kabau”.

De leraar heette Bp. W. Thompson. Na een zeer lang gesprek met Bp. W. Thompson en zijn leerlingen, begon ik met trainen. Zij hadden nog nooit getraind met een negenjarige jongen. Normaal gesproken zou ik te jong zijn om deze vechtkunst te beoefenen. Na zijn goedkeuring begon ik te trainen, gezamenlijk met mijn broer Fred. In het begin trainden we twee dagen in de week, maar dat werden er al snel zeven.
Een paar mensen waarmee ik heb getrained zijn: Jimmy Ottenhof (met zijn snelle trap), Henk Kolbrink (met zijn snelle handbewegingen), de fransman Gerrard (met zijn sierlijke bewegingen) en als laatste trainde ik met Don en Abby, die op al deze genoemde gebieden uitblonken. We trainden hard om dit alles zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, omdat dit voor mij de perfecte combinatie was. Ik trainde samen met mijn broers Fred en Nick en een aantal vrienden: Glen Krijthe, Jeffrey Slijpe en Glen de Froede.

Sinds die tijd heeft hij meerdere andere vechtsporten beoefend, zoals: judo, karate en door karate ook kickboxen. Hoe dan ook, zijn hart gaat nog steeds uit naar de schoonheid, de grootsheid en de effectiviteit van de Indonesische kunst van het Pencak Silat.

Cherry startte in 1979 zijn eigen Sportschool in Hoofddorp. In het kleine zaaltje bij de Katholieke kerk aan de Kruisweg. Het bleek dat op deze school meerdere zeer goede sporters zaten. Dat uitte zich in het winnen van vele kampioenschappen. Een aantal namen: Diana Kassangali (Europees en Wereld kampioen in Oostenrijk), Rick Anjes (wereld kampioen in Oostenrijk), Rosina Kotey (Wereld kampioen in Thailand), Ashwin Imambaks (tweede op het Wereld kampioenschap in Thailand), Efrem Aktan (Nederlands en Europees kampioen), Annet Wieland (derde bij het wereld kampioenschap in Thailand).

Sinds Lange tijd is SMI hoofdorp de Cabang van Satria Muda indonesia uit Bukittingi van Bapak haji Syofyan Nadar. ,,Cherry is 2011 bekroont met de titel Pendekar,,

Op vrijdag 16 april 2021 is Cherry Smith veel te jong overleden.