Topprestaties vechters Pencak Silat Leeuwarden op WK in Singapore

Topprestatie vechters Pencak Silat Leeuwarden op WK in Singapore

SingaporeDrie wedstrijdvechters van Pencak Silat Leeuwarden hebben een geweldige prestatie neergezet tijdens het van 13 tot en met 16 december gehouden wereldkampioenschap Pencak Silat in Singapore.

Met bronzen medailles voor Remi Grooten (Zwolle) en Jeroen Oostema (Lelystad) was Leeuwarder hoofdtrainer Dennis Scholten meer dan tevreden. Helaas wist Celine Feijen (Emmen) geen medaille in de wacht te slepen.

Remi wist zijn halve finale te bereiken door een vechter uit China met grote overmacht te verslaan. Daarna moest hij in de kwartfinale afrekenen met een Rus. In de eerste ronde van zijn gevecht werd hij hard in zijn gezicht geraakt. Aangeslagen met een wond bij zijn oog wist Remi zich geweldig terug te knokken om ook deze tegenstander te verslaan. Helaas bleek de verwonding erger dan gedacht. Zijn oog kon hij niet meer open krijgen, waardoor hij door de arts niet verder mocht vechten. Zijn halve finale moest hij helaas gewonnen geven aan een Vietnamees en dus bleef het bij een bronzen medaille.

Jeroen had op papier een iets gunstiger loting. De eerste ronde was hij vrij geloot. In de kwartfinale stond een gevecht met een Chinees op het programma. In de halve finale moest er echt hard gevochten worden tegen een meervoudig wereldkampioen uit Vietnam. Het was een spannend gevecht. Helaas wist Jeroen deze niet in winst om te zetten en restte ook voor hem een bronzen medaille.

Voor Celine was het andere koek. Het was haar eerste WK en tevens zat ze in een heel zware poule met alleen maar tegenstanders uit Azië. Ze trof in de kwartfinale een behoorlijk sterke tegenstander uit Indonesië. Deze was duidelijk een maatje te groot voor Celine. Maar ze deed haar uiterste best en kan met een trots gevoel en een heleboel ervaring terugkijken op het WK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *