Vechters Leeuwarden pakken tweemaal goud op EK Pencak Silat in Azerbaijan

LEEUWARDEN-BAKU – Het Europees kampioenschap Pencak Silat vond het afgelopen weekend plaats in Baku, Azerbaijan. Remi Grooten en Jeroen Oostema kwamen met succes in actie namens Nederland. 

Remi Grooten mocht als eerste de ring in tegen Engeland. Met groot machtsvertoon wist hij zijn tegenstander te verslaan. Jeroen Oostema mocht daarna aantreden tegen Oekraïne. Ook hij wist de overwinning zeer overtuigend binnen te halen.

In de finale mocht Remi Grooten het opnemen tegen Turkije. Vol vertrouwen stapte hij de ring in. Helaas moest zijn tegenstander vanwege een blessure opgeven en ging de Europese titel, met ietwat minder glans dan gehoopt, naar Remi.

Voor Jeroen Oostema stond een mooie finale tegen gastland Azerbaijan op het programma. Jeroen had alles prima onder controle en wist derhalve met duidelijk overwicht ook zijn Europese titel binnen te slepen.

Bondscoach Dennis Scholten (tevens hoofdtrainer Pencak Silat Leeuwarden) is super trots op de prestaties van zijn leerlingen. De afgelopen maanden heeft hij keihard getraind met zijn jongens om ze klaar te stomen voor het Europees kampioenschap. Het harde trainen werd beloond met het binnenhalen van de twee Europese titels.

Naast de geweldige prestaties van beide heren van Pencak Silat Leeuwarden wist het Nederlands team nog meer prijzen in de wacht te slepen. Het eindresultaat voor het Nederlands team van de NPSF bestond uit zeven keer goud, tweemaal zilver en tweemaal brons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *