NK Pencak Silat mooie afsluiter voor Pencak Silat Leeuwarden

NK Pencak Silat mooie afsluiter voor Pencak Silat Leeuwarden

HOOFDDORP – Het Nederlands kampioenschap Pencak Silat werd het afgelopen weekend in Hoofddorp georganiseerd. Dit was het laatste Tanding evenement van de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF) van dit jaar.

Pencak Silat Leeuwarden was uiteraard weer van de partij. Remi Grooten en Jeroen Oostema waren beiden torenhoog favoriet in hun klasse na het behalen van hun Europese titels in Baku, Azerbaijan een maand geleden. Dit schepte dus hoge verwachtingen voor Remi en Jeroen op het NK.

Remi Grooten kwam uit in de klasse tot 85 kg. Dit keer had hij een mooie poule. In de halve finale wist hij zonder problemen zijn tegenstander te verslaan. Later op de dag stond zijn finale op het programma. Dit ging uiteindelijk iets minder makkelijk dan verwacht. Het was een spannend gevecht waarin Remi na drie rondes toch als winnaar werd aangewezen. Hij maakte zijn favorietenrol daarmee dus waar door de Nederlandse titel in zijn gewichtsklasse binnen te slepen.

Jeroen Oostema kwam voor de tweede keer dit jaar uit in de klasse tot 75 kg. Tot de zomer vocht hij in de klasse tot 80 kg. In verband met het Europees kampioenschap was hij overgestapt naar een lichtere gewichtsklasse. De halve finale leverde geen problemen op voor Jeroen. Hij wist met gemak zijn tegenstander te verslaan. Maar in de finale stond een geduchte concurrent te wachten. Het werd een prachtige partij, maar helaas was het resultaat voor Jeroen iets minder mooi. Nadat hij op punten voor stond in de eerste ronde, kreeg hij een stoot in het gezicht, met een diepe wond op zijn kin als gevolg. De arts vond het niet verantwoord om door te vechten en dus moest Jeroen de partij gewonnen geven. Voor hem dus geen Nederlandse titel, maar een tweede plaats.

Volgens trotse hoofdleraar en oprichter Dennis Scholten kan Pencak Silat Leeuwarden terug kijken op een mooi eerste jaar. Dit mede door alle behaalde resultaten tijdens de Nationale Tanding Competitie van de NPSF, de twee Europese titels in Baku (Azerbaijan) en het starten van de kidslessen.

Pencak Silat Leeuwarden is begin dit jaar opgericht en is aangesloten bij de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF). De NPSF is erkend door zowel de Europese Pencak Silat Federatie (EPSF) als de Internationale Pencak Silat Federatie (Persilat). Hierdoor kan Pencak Silat Leeuwarden deelnemen aan nationale en internationale evenementen, waaronder de Europese- en Wereldkampioenschappen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *