Pencak Silat Leeuwarden verovert tweemaal goud en eenmaal zilver

Pencak Silat Leeuwarden verovert tweemaal goud en eenmaal zilver

BadhoevedorpPencak Silat Leeuwarden nam zaterdag 24 maart jl. deel aan het eerste tanding evenement van de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF) in Badhoevedorp.

Meer dan honderd deelnemers afkomstig uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk gingen de strijd met elkaar aan. 

Bij de jeugd debuteerde Stefan Jager in een grote klasse van 1,40 tot 1,55 m. Helaas verloor Stefan van de latere – veel meer ervaren – kampioen. Ondanks zijn verlies kon Stefan terugkijken op een mooie partij, is hij een ervaring rijker en kijkt hij nu al uit naar het volgende toernooi.

Bij de senioren kwamen Jeroen Oostema (-75 kg), Remi Grooten (-85 kg) en Celine Feijen (-65 kg) namens Pencak Silat Leeuwarden in actie.

Jeroen had dit keer de grootse klasse bij de Senioren. Hij moest dus hard aan de bak. In de week voor het evenement brak hij tijdens de wedstrijdtraining zijn vinger. Dat leek even roet in het eten te gooien. Ondanks zijn blessure ging Jeroen toch van start. Jeroen had het zwaar door zijn blessure. De eerste twee partijen kon hij nog winnend afsluiten. Maar zijn blessure speelde hem toch nog parten voor de finale. Helaas kon Jeroen zijn finale niet vechten en moest hierdoor genoegen nemen met de tweede plaats.

Remi was dit keer weer de sterkste in zijn klasse. Door een vrijloting stroomde hij gemakkelijk door naar de finale waar hij een Fransman trof. Remi moest echt knokken voor de overwinning, waarbij hij veel risico nam. Dat resulteerde in veel strafpunten met een bijna diskwalificatie tot gevolg. Gelukkig wist hij de rust te bewaren en de eerste plaats toch overtuigend binnen te slepen.

Het meest trots was trainer Dennis Scholten op Celine. In haar klasse zaten een aantal geduchte tegenstanders. Het beloofde een mooi, maar vooral zwaar toernooi voor haar te worden. Na twee pittige eerste partijen wist ze door te dringen tot de finale. Dit had ze zelf niet verwacht gezien het sterke deelnemersveld. Zo voorzichtig als ze begon, wist ze haar finale met volle overtuiging af te sluiten en de eerste plaats binnen te slepen.

Celine Feijen komt uit Emmen en traint sinds korte tijd bij Pencak Silat Leeuwarden om door te groeien naar de internationale top. Net als Remi Grooten (Zwolle) en Jeroen Oostema (Lelystad) heeft ze bewust voor Leeuwarden gekozen vanwege de vele internationale wedstrijdervaring binnen de school. Naast hoofdleraar Dennis Scholten worden de wedstrijdvechters ook begeleid door Bauke van Houten en Ronald Roolvink, beide meervoudig Nederlands en Europees Kampioen en derde van de wereld.  Zij zijn ook onderdeel van het wedstrijdteam en van grote meerwaarde in de voorbereiding op de toernooien.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *