Pencak Silat Leeuwarden volop in de prijzen

Pencak Silat Leeuwarden volop in de prijzen

KrommenieHet laatste evenement van de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF) voor de zomervakantie vond zaterdag 23 juni plaats in Krommenie. Alle vijf vechters van Pencak Silat Leeuwarden pakten een prijs.

Voor Stefan van den Bosch, sinds begin dit jaar trainend bij Pencak Silat Leeuwarden, was het zijn eerste toernooi. Helaas verloor de pupil zijn eerste partij met een minimaal verschil. Later op de dag pakte hij, na een spannende strijd, toch nog een bronzen medaille.

Stefan Jager was de tweede pupil uit eigen kweek die in actie mocht komen. Stefan zat in een grote poule,  jeugd jongens 1.40 – 1.55 cm. Zijn eerste twee partijen sloot hij met winst af en stroomde door tot de finale. Helaas werd deze verloren en ging hij naar huis met een dik verdiende zilveren medaille.

Beide pupillen van Pencak Silat Leeuwarden hebben laten zien dat ze heel wat in hun mars hebben. ,,Als ze zo door gaan, belooft dat een hele mooie toekomst voor beide vechters”, aldus de trotse hoofdtrainer Dennis Scholten.

Later op de dag kwamen ook de senioren in actie.

Celine Feijen (Emmen) mocht meteen aantreden tegen een geduchte tegenstander in de dames klasse -65 kg. Het was een mooi gevecht waarin keihard werd gestreden voor de overwinning. Tot grote verbazing van vele toeschouwers werd Celine niet aangewezen tot winnaar. Een protest bij de wedstrijdleiding veranderde niks aan de uitslag en dus moest Celine genoegen nemen met een bronzen medaille.

Jeroen Oostema (Lelystad) kon ook weer mee doen na een vervelende blessure, die hij in maart had opgelopen. Het was even spannend of de blessure echt over was. Tijdens de voorbereiding was zijn gewicht een kleine sta in de weg. Maar uiteindelijk lukte het Jeroen om op gewicht te zijn voor de heren klasse –75 kg. Zonder problemen hield Jeroen zich staande en veroverde hij een gouden medaille.

Remi Grooten (Zwolle) mocht als laatste vechter van Pencak Silat Leeuwarden in actie komen. Niet één keer, maar zelfs twee keer. Naast zijn eigen heren klasse –85 kg, werd hem gevraagd om ook in de Open klasse deel te nemen. Remi liet in beide gewichtsklassen zien dat hij overduidelijk de betere was. Het publiek werd getrakteerd op twee hele mooi finales en dus pakte Remi twee gouden medailles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *